انواع ​​​نیروگاه خورشیدی   جهت درآمدزایی    

نیروگاه خورشیدی خانگی

عموما افرادی که قصد کاهش (صفرکردن)هزینه قبض های برق خود و یا قصد شروع درآمدزایی با یک سرمایه نسبتا کم را دارند از نیروگاه های خورشیدی خانگی استفاده میکنند.

نیروگاه خورشیدی صنعتی

نیروگاه های خورشیدی صنعتی بیشتر مورد توجه دو گروه از افراد هستند:
​​​​​​​
1: افرادی که دارای کارخانه، واحدصنعتی و گارگاه تولیدی اند و قصدشان درآمدزایی و استفاده بهینه از فضای خنثی موجود بر روی سقف سوله ها و یا زمین های بلااستفاده در اطراف کارخانه شان است
​​​​​​​
2: افرادی که قصد درآمدزایی مناسب و بدون فعالیت با سرمایه نسبتا متوسط را دارند  

مزارع خورشیدی
​​​​​​​(مگاواتی)

​نیروگاه های خورشیدی مقیاس بزرگ و مگاواتی عموما مورد توجه صنایع بزرگ کشور و همچنین سرمایه گذارانی است که قصد صادرات انرژی را دارند

​​​​​​​ به مجموعه گسترده ای از اجزای مختلف خورشیدی، از جمله پنل های خورشیدی (جهت تبدیل نور خورشید به برق)، اینورتر (برای تبدیل برق مستقیم DC به برق متناوب AC و نظارت بر سیستم)، باتری های خورشیدی(در سامانه های خورشیدی جدا از شبکه) و سایر لوازم جانبی که برای راه اندازی یک سیستم کاری لازم است نیروگاه خورشیدی میگویند.

​​​​​​​

نیروگاه خورشیدی

​​​کسب درآمد از نیروگاه خورشیدی شخصی یکی از بهترین راه های سرمایه گذاری مطمئن و درآمدزایی پایدار و بلندمدت در کشور است. که از طریق قرارداد خرید تضمینی 20 ساله برق از سوی دولت امکان پذیر میباشد.
در این طرح هر شخص که دارای مالکیت کنتور و انشعاب برق چه در مقیاس های کوچک خانگی و چه در مقیاس های بزرگ صنعتی باشد میتواند تا دو برابر ظرفیت انشعاب برق تحت مالکیتش مجوز احداث نیروگاه خورشیدی بگیرد، و با راه اندازی نیروگاه خورشیدی به مدت 20 سال برق تولیدی نیروگاه خود را به دولت بفروشد.​​​​​​​

 فروش برق خورشیدی به دولت بر اساس اصل 44 قانون اساسی کشور​​​​​​​

نکته:

لازم به ذکر است که قبلا برای احداث نیروگاه خورشیدی زیر ۲۰۰ کیلووات باید حتما انشعاب برق وجود می داشت که این محدودیت برداشته شد.

از طرفی تا قبل از زمستان 1401 دولت برق نیروگاه های خورشیدی با ظرفیت بالای ۲۰۰ کیلووات را با قیمت 8918 ریال میخرید که این قیمت اصلاح و افزایش یافت و در حال حاضر نرخ خرید برق نیروگاه های خورشیدی تا سقف ۳ مگاوات را دولت با قیمت ۱۶۵۰ تومان از مالک نیروگاه خرید میکند و هر ساله با توجه به تورم پولی که دولت به مالک نیروگاه پرداخت می کند افزایش می یابد.

سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی دارای زمین شخصی یا دارای زمین در شهرک‌های صنعتی یا بر روی سقف مستحدثات در شهرک‌های صنعتی، می‌توانند نسبت به احداث نیروگاه خورشیدی تا ظرفیت حداکثر ۳ مگاوات اقدام نمایند.

​​​​​​​در صورت درخواست متقاضی، صدور همزمان دو پروانه احداث (حداکثر تا ظرفیت ۶ مگاوات) در دو مکان مجزا امکان‌پذیر می‌باشد. بر این اساس، برق تولیدی این نیروگاه‌ها (برای ظرفیت‌های زیر ۲۰ کیلووات با نرخ پایه ۱۷۵۰۰ ریال و برای ظرفیت‌های بین ۲۰ کیلووات تا ۳ مگاوات با نرخ پایه ۱۶۵۰۰ ریال برای هر کیلووات ساعت) خریداری خواهد شد؛ لذا سرمایه‌گذاران واجد شرایط می‌توانند از تاریخ ۱۴۰۱/۱۰/۰۴ نسبت به ثبت نام الکترونیکی در سامانه ملی مجوز‌های کشور در بخش احداث نیروگاه تجدیدپذیر و پاک اقدام نمایند و می‌بایست سند مالکیت زمین (شخصی یا واقع در شهرک‌های صنعتی) در بخش مربوطه بارگذاری گردد.​​​​​​​

برخی مزایای نیروگاه های خورشیدی

برخی از مزایای نیروگاه های خورشیدی

1: قرارداد خرید تضمینی 20 ساله
​​​​​​​
یکی از مهترین مزیت های سرمایه گذاری در زمینه نیروگاه های خورشیدی قرارداد خرید تضمینی برای برق تولیدی نیروگاه میباشد.این موضوع بدین منظور است که مخاطب قبل از اینکه حتی نیروگاه خود را احداث کند در زمان اخذ مجوزات لازمه، قرارداد خرید تضمینی 20 ساله برای برق آن نیروگاه از سوی دولت تنظیم میشود و مخاطب خیالش از بابت درآمدزایی راحت است. 


2: درآمدزایی بدون فعالیت

اصولا هر کسب و کاری برای رسیدن به درآمد نیاز به فعالیت دارد(تحقیق،فرایند،تولید،بازاریابی و....) اما درآمدزایی از طریق نیروگاه خورشیدی نیاز به هیچگونه فعالیت ندارد. درواقع یک سامانه خوشیدی پس از احداث و اتصالش به شبکه کار خودش رو بطور خودکار شروع میکنه، فقط کافیه که خورشید به پنل های این نیروگاه بتابه تا فرایند جذب و تبدیل نور خورشید به برق صورت بگیره.

3: منبع انرژی پاک، رایگان و همیشگی

درواقع نور خورشید رو میتوان مواد اولیه برای فرایند و تولید برق در نیروگاه فتوولتائیک درنظر گرفت و این مواد اولیه پاک، رایگان و همیشگیه.

4: رشد هرساله درآمدزایی

درآمد نیروگاه های خورشیدی هرساله بر اساس تورم رشد میکند و دولت هر ساله با توجه به تورم پولی که به مالک نیروگاه پرداخت می کند را افزایش میدهد.

5: تداوم بهره وری و درآمدزایی از نیروگاه حتی بعداز دوره 20 سال قرارداد خرید تضمینی

با توجه به عمر مهمترین تجهیز در نیروگاه خورشیدی که پنل های آن هستند و وظیفه تولید انرژی رو دارند و با توجه به راندمان پنل های خورشیدی که 25 الی 30 سال (پنل های باکیفیت بازار) راندمان مفید دارند شما میتوانید بعداز دوره قرارداد خرید تضمینی باقیمانده عمر نیروگاهتان: *یا برق تولیدی آن را در بورس انرژی بفروشید   *یا برق تولیدی آن را خودتان مصرف کنید   *یا تجهیزات را بفروشید و با تجهیزات جدید جایگزین کنید.

6: هزینه تعمیر و نگهداری کم

نیروگاه های فتوولتائیک به دلیل ثابت بودن تجهیزات، اصطحلاک پایین و نیاز به تعمیر و نگهداری بسیار کمی دارند.

7: معافیت مالیاتی برای درآمد نیروگاه



​​​​​​​

تعرفه جدید خرید برق خورشیدی1401-1402 

ظرفیت نیروگاهنرخ خرید تضمینی(ریال)
20 کیلووات و کمتر17500
بین 20 تا 200 کیلووات16500
بین 200 کیلووات تا 3 مگاوات16500

ثبت

پیغام شما با موفقیت ارسال شد.

نحوه درخواست مجوز احداث

برای راه اندازی نیروگاه و عقد قرارداد متقاضیان باید ابتدا در سامانه مهرسان ثبت نام اولیه را انجام دهند تا بررسی های لازم از نظر احراز شرایط مالکیت ساختگاه، رعایت سقف ظرفیت انشعاب و بررسی فنی محل انشعاب انجام شود. در صورت تایید و دریافت مجوز های لازم، قرارداد تضمین خرید 20 ساله بین شرکت توزیع نیرو و متقاضی عقد خواهد شد. همچنین در صورتی که شما عزیزان جهت ثبت نام و اخذ مجوزات اولیه نیاز به راهنمایی داشتیه باشید میتوانید با مجموعه ی ما ارتباط برقرار کنید تا کارشناسان ما بصورت کاملا رایگان ثبت نام های اولیه شمارا برایتان انجام دهند

اطلاعات تماس

 09209303380 - 09209303370
هر روز هفته 8 - 20

ساعت کاری

ساعت کاری ما

روزساعت کاری
شنبه8 الی 20
یک شنبه8 الی 20
دوشنبه8 الی 20
سه شنبه8 الی 20
چهارشنبه8 الی 20
پنج شنبه8 الی 20